
קינוח מנגו על בסיס אמרנטדייסת בריאות וטעם טוב: קבלו פינוק ומתוק של מנגו ואמרנט, שהוא האח הפחות מוכר של הקינואה![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
אמרנט הוא דגן מלא, מאוד טעים ומאוד בריא, שמומלץ להכיר ולשלב בתזונה מדי פעם. מרשימת הדגנים הארוכה רובנו אוכלים רק שלושה: חיטה, אורז ותירס. בשנים האחרונות יש קצת יותר מודעות גם לשיפון, שעורה ושיבולת שועל, אבל יש עוד דגנים מלאים בריאים וחשובים כמו אמרנט, דוחן וכוסמת, שלא זוכים למספיק התייחסות. בכל מקרה, אם אין לכם חשק להתנסויות חדשות אתם יכולים להחליף את האמרנט בכל דגן אחר, למעט תירס. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1בסיר בינוני שמים חלב קוקוס, מים, אמרנט ומנגו. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 2מוסיפים את הקינמון, המייפל וגרידת הלימון ומבשלים כחצי שעה עם כיסוי חלקי, ומערבבים מדי פעם. 3מבשלים 10 דקות נוספות תוך ערבוב תכוף. 4מסירים מהאש ומעבירים לכלי הגשה קטנים. 5מוסיפים לכל מנה כפית שקדיה וזורים שקדים קלויים מלמעלה. מומלץ לערבב לפני האכילה. 6מגישים בכוסית אספרסו או בכוסיות שוט/צ'ייסר קטנות. ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |