אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

כוסמת ירוקה עם ירקות

קצתם באורז ובתפוחי האדמה? זה הזמן להכיר את הכוסמת הירוקה - תוספת בריאה ונהדרת, שהיא ממש לא מה שסבתא הייתה מכריחה אתכם לאכול כשהייתם קטנים. מוכנים לגלות עולם חדש וטוב?

|mako אוכל| פורסם07:07
כוסמת ירוקה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4155reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כוס וחצי כוסמת ירוקה
  • שליש כוס שמן זית
  • סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 גזרים, מגוררים בפומפייה
  • פלפל שושקה או פלפל אדום, קצוץ
  • 2 שיני שום, מגוררות או כתושות
  • 2 עגבניות, קלופות וקצוצות
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה כמון
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1ממלאים קערה במים חמים ומוסיפים את הכוסמת. מערבבים ומשרים ל-15 דקות.

2מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, הפלפל והשום. מטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והתבלינים.

3מסננים את הכוסמת מנוזלים ומוסיפים גם אותה לסיר. מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך כ-10 דקות.

4מוסיפים 600 מ"ל מים, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה או עד אידוי מלא של הנוזלים.

6מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

כוסמת ירוקה עם ירקותכוסמת ירוקה עם ירקות|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il