אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

תבשיל קינואה וגריסי פנינה עם פטריות וחצילים

תוספת או מנה בפני עצמה, שמתאימה גם לצמחונים והטבעונים במשפחה

|mako אוכל| פורסם14:28
תבשיל קינואה (צילום: אפרת ליכטנשטט, mako אוכל)
צילום: אפרת ליכטנשטט, mako אוכל
Rating:4.520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • חצי קילו קינואה מלאה

  • חצי קילו גריסי פנינה
  • כף וחצי שמן זית
  • 2 בצלים יבשים, חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 חצילים בינוניים, קלופים לחתוכים לקוביות
  • 2 סלסלות פטריות טריות מכמה סוגים, חתוכות גס
  • כוס יין לבן
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כפית שטוחה כמון טחון
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1שמים את הקינואה והגריסים בסיר גבוה וממלאים מים קרים עד אצבע מעל הקינואה והגריסים. מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומנמיכים את האש.

2מבשלים על אש קטנה 15-20 דקות. מסננים.

3מאדים את הבצל במחבת גדולה עם שמן זית עד שהוא נהיה שקוף.

4מוסיפים את השום, חצילים והפטריות ומתבלים בחצי כפית מלח וקורט פלפל שחור גרוס.

5כשהפטריות והחצילים מתחילים להשחים, מוסיפים את היין לבן ומניחים לו להתאדות כשתי דקות.

6מוסיפים את האורז, הגריסים והאגוזים, ומקפיצים 3-5 דקות.

7מוסיפים את הכמון, הפטרוזיליה ומיץ הלימון, מערבבים ומגישים.

* למנה חלבית ניתן להגיש עם 3 כפות יוגורט צאן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il