אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מוקפץ צמחוני

ארוחה זוגית צמחונית, מהירה ובריאה: קוביות טופו מוקפצות עם פלפל, בצל ושעועית ירוקה

|baierblog| פורסם11:00
מוקפץ צמחוני של ליאור באייר (צילום: ליאור באייר, baierblog)
צילום: ליאור באייר, baierblog
Rating:4.431reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 בצל, חתוך לרצועות
  • 150 גרם שעועית ירוקה שלמה
  • 300 גרם טופו אורגני, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות היטב
  • 1 כפית זרעי שומשום
  • 1/4 כפית כמון
  • כמה עליי מנטה טריים

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן במחבת ווק על אש בינונית.

2מטגנים את רצועות הפלפל והבצל עד שהן מתרככות.

3מוסיפים את השעועית הירוקה וקוביות הטופו, ומטגנים עד שהשעועית מתרככת.

4מוסיפים את המים, הסויה, המלח, הפלפל השחור, השום, השומשום והכמון ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.

5סוגרים את הווק עם מכסה (או נייר כסף) ונותנים לתערובת להתבשל 7-9 דקות.

6מסירים את המכסה, מקפיצים (אפשר גם פשוט לערבב) בעדינות, מפזרים כמה עליי מנטה טריים ומגישים חם, עם צלוחית רוטב סויה וכוס יין לבן יבש.

*המתכון מתוך הבלוגbaierblog

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il