אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט גרגר הנחלים, אגוזי מלך ואגסים

סלט חם ומפתיע

|גלובס| פורסם09:12
סלט אגסים (צילום: getty images)
צילום: getty images
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3-4 אגסים בשלים ושמנמנים
  • 2 כוסות עלי גרגר הנחלים צעירים ויפים
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קלויים היטב
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • מיץ מלימון וחצי-שניים
  • 1 כפית גרגרי פלפל ירוק גרוסים דק
  • מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1קולפים את האגסים, מגלענים וחותכים כל חצי אגס לשמיניות לאורכו. 2. במחבת ברזל עבה וחמה מקפיצים את האגסים החתוכים עם שמן הזית במשך דקות אחדות, ומוסיפים את הסילאן. מקרמלים דקה-שתיים עד שישחימו ומוסיפים מיץ לימון. מתבלים במלח ובפלפל ירוק גרוס. 3. מערבבים מיד עם גרגר הנחלים ועם אגוזי המלך הקלויים, ומגישים. זהו סלט חם, שבו העלים הטריים נובלים מעט במגע עם האגסים החמים. אפשר להניח לאגסים המקורמלים להתקרר לטמפרטורת החדר, ורק אז לערבב עם העלים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il