מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

אורז מלא עם גזר וצימוקים

מנה בריאה עם ירקות

|טבע הריפוי| פורסם18:22
מג'דרה מאורז מלא ושעועית מש (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • ‏‏‏‏2 כוסות אורז מלא שטוף (רצוי להשרות יום קודם או מספר שעות)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4-6 גזרים (רחוצים אבל לא קלופים)
  • כוס צימוקים
  • חצי כפית זרעי כמון
  • חצי כפית כורכום
  • 4 כפות שמן
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מאדים את הבצל ב- 2 כפות שמן (אפשר להחליף בחמאה) באיטיות על אש נמוכה בכלי מכוסה.

2מוסיפים את האורז ולאחריו את המים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-30 דקות.

3מכבים את האש ומשאירים 20 דקות במכסה סגור (להימנע מהצצות). אופציה אחרת לבישול האורז היא להוסיף את המים לבצל ולהרתיח, ואז להוסיף את האורז ולבשל על אש נמוכה.

4חותכים את הגזר לרצועות דקות – ½ ס"מ עובי ו- 3 ס"מ אורך, ומאדים כ- 10 דקות ב- 2 כפות שמן על אש קטנה בכלי סגור. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים לגזר את הצימוקים והתבלינים לבישול קצר נוסף. מערבבים את תערובת הגזר עם האורז ומשאירים מכוסה לרבע שעה. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il