אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

לחם בריאות - לחם שיפון וחיטה מלאה

לחם בריאות ארצישראלי של המאפיות של פעם, המזכיר ניחוחות רחוקים של המאפיות הירושלמיות לפני ארבעים שנה

|mako אוכל| פורסם20:44
לחם בריאות - לחם שיפון וחיטה מלאה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.843reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לשני כיכרות:

  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 400 גרם קמח שיפון
  • 250 גרם קמח לבן
  • 300 גרם קמח מלא
  • כף מלח שולחן
  • 600 סמ"ק מים
  • 80 סמ"ק שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את הסוכר, השמרים ואת כל סוגי הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב היטב.

2יוצרים גומה, יוצקים את המים ואת השמן ולשים במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק. (הבצק יהיה טיפה רטוב).

3מקמחים מעט את הידיים וממשיכים ללוש. עם סיום הלישה, מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה לפחות.

4מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לשני כדורים.

5מהכדורים יוצרים צורת כיכר, ומקמחים בקמח שיפון. בעזרת סכין יוצרים חריצים, על מנת לשוות לבצק מראה יפה יותר.

6מניחים בתבנית מעט משומנת ומתפיחים את הבצק לפחות שעה.

7מחממים את התנור מבעוד מועד ל-220 מעלות. רק כשהוא חם מכניסים את כיכרות הלחם. לאחר 10 דקות אפייה מנמיכים את החום ל-180, ואופים למשך 35 דקות נוספות.

8עם סיום האפייה מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת.

המתכון באדיבות שף מאסטר קובי מזרחי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il