אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

פסטה ברוטב שמנת טבעוני

לוח השנה מתעקש שעכשיו דצמבר ואנחנו מתעקשים להאמין, ולכן מגישים לכם פסטה חורפית ועשירה עם תחליף בריא וטעים לשמנת

פסטה ערמונים ואפונה ברוטב שמנת (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.784reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

יש משהו מאוד כיפי ומנחם בערמונים. אפשר לקנות אותם בקליפתם ולאפות בתנור בבית, אבל היום כבר אפשר להשיג אותם במרכולים מוכנים לאכילה באריזות ואקום. השילוב הקלאסי מדבר על ערמונים ושמנת, אבל אני גיליתי שאפשר להגיע לאותו מרקם שמנתי גם ללא שמנת, באמצעות חלב קוקוס. כשאני קונה חלב קוקוס אני תמיד מחפשת את דל השומן ביותר, וכדי לעבות את הרוטב אני מוסיפה לו חמאת שקדים. השילוב הזה, של חלב קוקוס וחמאת שקדים, יוצר רוטב שמנת טבעוני מעולה, שלו אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים - מערמונים, דרך פטריות ובצל ועד סלמון מעושן.

המצרכים :

  • 1 חבילת פסטה מלאה
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 100 גרם ערמונים קלופים וקלויים קצוצים
  • כוס אפונה ירוקה קפואה
  • שן שום כתושה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • כף גדושה של חמאת שקדים (שקדייה)

אופן ההכנה:

1מכינים את הפסטהלפי הוראות היצרן.

2בסיר קטן מערבבים את חלב הקוקוס, הערמונים, האפונה, השום והתבלינים. מביאים יחד לרתיחה תוך כדי ערבוב.

3מנמיכים את האש ומוסיפים את חמאת השקדים. מערבבים עד שהרוטב הופך להיות סמיך וחלק.

4מוזגים את הרוטב על הפסטה ומגישים.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il