אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט טאבולה

סלט בריא, טעים ומשביע עם ירקות קצוצים וזיגוג של טחינה

|רשת "קפה ג'ו"| פורסם15:28
סלט טאבולה (צילום: רשת
צילום: רשת "קפה ג'ו"
Rating:3.67reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • CC 100 שמן זית

  • 2 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
  • ק"ג קינואה שטופה היטב
  • 3 יח' פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה טריים
  • 2 ליטר מים רותחים
  • כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לסלט

  • כוס עגבנייה חתוכה לקוביות

  • כוס מלפפון חתוך לקוביות
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 5 כפות רוטב שום, שמן זית ולימון

להגשה

  • 3 פרוסות חציל קלוי

  • 2 כפות בולגרית מגורדת
  • 3 כפות טחינה
  • 3כפות שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הבצל, פלפל אנגלי, ועלי הדפנה. מאדים כ- 3 דק' ומוסיפים את הקינואה. מאדים כדקה נוספת ומוסיפים מים, מלח ופלפל.

2מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דק'. בתום הבישול מערבבים היטב עם מזלג, מקררים או אוכלים חם.

ניתן להשתמש בקינואה כבסיס או כתוספת לסלטים, מאפים, תבשילים חמים, מרקים, תערובת בשר לקציצות ועוד.

3מניחים בקערת ערבוב את מרכיבי הסלט ומערבבים.

4מעבירים את הסלט לצלחת ההגשה ומפזרים מעל חציל הקלוי, גבינה בולגרית, טחינה ושקדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il