אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

דל קלוריות: חביתת תרד ועגבניות אפויה

במקום לטגן - אופים, ומוסיפים תרד בשביל הטעם והבריאות. חביתה ירוקה סופר טעימה, שתעלה לכם 180 קלוריות למנה בלבד. אופציה נהדרת לארוחת בוקר או כתוספת חלבון לארוחת ערב קלה

|mako אוכל| פורסם10:06
חביתת תרד ועגבניות אפויה בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.628reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 400 גרם תרד טרי
  • 2 ביצים
  • 50 גרם טופו (או גבינה בולגרית מעודנת 5%)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ספריי שמן (או 1/2 כפית שמן זית)
  • לקישוט: אחד או יותר מהירקות: עגבנייה, בצל ופלפל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות. אם משתמשים בטוסטר אובן, מוודאים שהתבנית המיועדת לחביתה מתאימה לגודל הטוסטר.

2שוטפים את התרד ומאדים בסיר סגור כ-10 דקות, על אש בינונית, עד שהתרד קמל ומתרכך. אין צורך להוסיף נוזלים לסיר.

3מוציאים את התרד מהסיר לקערה (ללא הנוזלים שהצטברו בסיר), מקררים מספר דקות וחותכים לרצועות דקות.

4מוסיפים לקערה שתי ביצים וטורפים. חותכים את הטופו או את הגבינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה, יחד עם מלח ופלפל.

5משמנים בעזרת ספריי שמן או 1/2 כפית שמן זית תבנית עגולה לפאי (או פיירקס עגול). יוצקים את הבלילה לתבנית, מקשטים עם הירקות (עדיף לבחור ירקות שאינם מצריכים אפייה ממושכת לריכוך כמו פלפלים, עגבניות או בצל) ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהבלילה נאפית.

* החביתה מכילה 2 מנות, בכל מנה 180 קלוריות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשתסטודיו Cרעננה

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
>> לכל המתכונים לשבועות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il