
הביסקוטי, למי שלא מכיר, הן עוגיות איטלקיות דקות שאופים פעמיים: פעם אחת ככיכר, ופעם שנייה כפרוסות. למרות זאת, זו עוגייה נהדרת ופשוטה מאוד להכנה, שכיף לטבול במשקה חם. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). מרפדים תבנית אפייה בגודל 30x40 ס"מ בנייר אפייה. 2בקערה גדולה מנפים ומערבבים את הקמחים, הקסנטן גאם, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. 3בקערה אחרת מערבבים את הביצה, החלמון, הסוכר, תמצית הווניל והשמן לתערובת אחידה. 4מוסיפים לתערובת הקמחים ומערבבים לבצק. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים קלות. 5יוצרים מהבצק כיכר מאורכת באורך של כ-22 ס"מ וברוחב של כ-10 ס"מ. מניחים בתבנית. 6אופים בתנור החם 20 דקות. מוציאים ומצננים 30 דקות לפחות. 7מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. 8באמצעות סכין משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים שוב בתבנית האפייה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין. 9מפזרים מעל מעט אבקת סוכר. שומרים בצנצנת אטומה. * שפית עינת מזור מתמחה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון, כותבת ומעבירה סדנאות בנושא. בקרו בעמוד הפייסבוק של עינת,המרכז לתזונה בריאה הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> מאפים שווים נוספים ללא גלוטן![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |