אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

טאבולה ברוקולי עם פילה לימונים

מתכון מרענן ומפתיע של ארז קומורובסקי

|גלובס| פורסם10:03
לימון וסכין (צילום: getty images)
צילום: getty images

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (7 מנות):

  • 2 ראשי ברוקולי בינוניים
  • 3 לימונים בשלים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק-דק
  • 4-5 כפות שמן זית עדין
  • חצי כוס פיסטוקים קלויים גרוסים גס
  • פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
  • מלח ים גס

אופן ההכנה:

1מגררים את ראשי הברוקולי הטרי על פומפייה דקה (בלי לבשל כלל). 2. מקלפים שני לימונים בעזרת סכין ומורידים גם את הקליפה הלבנה. מוציאים את פילה הלימונים בעזרת סכין קטנה וחדה שמחדירים באלכסון בין קרומי הפלחים. 3. קוצצים את פילה הלימונים גס, ומוסיפים לברוקולי המגורר עם מלח ים גס. מתבלים בפלפל לבן גרוס. 4. מטפטפים עוד מעט מיץ לימון טרי, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והבצל הקצוצים דק, מערבבים שוב ונותנים לנוח עוד 10-5 דקות, כדי שכל הטעמים יתאחדו. 5. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים הגרוסים בשמן הזית, מערבבים קלות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il