אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

עגבניות ממולאות בעדשים

מעדן עגבניות ייחודי וטעים

|טבע הריפוי| פורסם18:22
עגבניות בשוק (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

  • ‏‏‏‏3 כוסות מרק צח מירקות‏
  • כוס עדשים חומות
  • כוס בצל קצוץ
  • רבע כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • כף שום כתוש
  • ‏24 עלי תרד בינוניים‏
  • ‏6 עגבניות קלופות ומרוקנות‏
  • רוטב שעועית לבנה (ראו ממרחים)‏ .

אופן ההכנה:

בסיר גדול מערבבים יחד מרק, עדשים, בצל, סלרי ושום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- ‏‏35 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות. מסננים. משהים בצד 15 דקות. ‏ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)‏ בינתיים רוחצים את עלי התרד וחולטים במים רותחים כדקה, רק עד שיתרככו. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים ‏ופורשים את העלים לייבוש על מגבות נייר. ממלאים את העגבניות המרוקנות בתערובת העדשים ומכסים כל עגבניה ב – ‏‏4 עלי תרד. ‏ יוצקים את רוטב השעועית לכלי הגשה חסין- חום ומסדרים בתוכו את העגבניות. אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או ‏עד שהעגבניות מתחממות היטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il