אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט עלים עם תפוחי עץ

סלט צבעוני ומרענן בשילוב של רוטב ויניגרט, תפוחי עץ ואגוזים טריים

|mako אוכל| פורסם17:31
סלט עלים עם תפוחי עץ
Rating:4.284reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • עלי סלט טריים מכמה סוגים, שטופים ומנוקים
  • 1 תפוח עץ “פינק ליידי" או "חרמון”
  • 50 גרם אגוזי מלך שבורים
  • 50 גרם גבינה בולגרית5% מפוררת

לרוטב ויניגרט (לערבב בקערה)

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות תחליף דבש
  • 2 כפיות חרדל דיז’ון חלק
  • מלח גס, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1לא קולפים את התפוח. חוצים אותו לאורכו, מוציאים את ליבתו וחותכים כל מחצית לפלחי אורך דקים.

2מערבבים את חומרי הוויניגרט בצנצנת קטנה לתערובת אחידה.

3מערבבים בקערה גדולה את העלים והתפוחים.

4יוצקים סביב את הויניגרט, מערבבים בעדינות, מבלי למעוך את העלים.

5מחלקים לצלחות הגשה, ומפזרים מעל כל מנה מעט אגוזים ומעט גבינה.

*באדיבות חברת סאנופי, יצרנית האינסולין לנטוס ואפידרה, שהפיקה חוברת מתכונים בשיתוף השף ישראל אהרוני ובפיקוחה של התזונאית סמדר בירנבאום

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il