אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

עוגיות שיבולת שועל ללא אפייה

השבוע למדנו מרון יוחננוב שאפשר להכין עוגיות גם בלי תנור, ולא סתם עוגיות אלא עוגיות שיבולת שועל וחמאה. איך עושים את זה? וואו, כל כך בקלות שאתם לא מאמינים

|mako אוכל| פורסם06:08
עוגיות שיבולת שועל ללא אפייה  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.5134reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 250 גרם קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון שיבולת שועל שלמה לקמח בבלנדר)
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • מעט מלח
  • תמצית וניל
  • 5-6 כפות חלב קר

אופן ההכנה:

לכל המתכונים הכי טעימים לחגים הורידו עכשיו את אפליקציית אוכל טוב >>

1ממיסים את החמאה עם הסוכר במיקרו. מערבבים.

2מוסיפים את המלח, הווניל והחלב ואת קמח שיבולת השועל. מערבבים היטב.

3יוצרים מהתערובת עוגיות במשקל כ-30 גרם כל אחת.

4מעבירים למקרר או למקפיא לחצי שעה להתייצבות, וזוללים.

ביס בעוגיות שיבולת שועל ללא אפייה לא התאפקנו ולקחנו ביס|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

גיוונים:

* אפשר להוסיף לבצק המגובש חצי כוס שוקולד צ’יפס איכותיים (לא מוסיפים אותם בשלב מוקדם יותר כדי שהשוקולד לא יימס)

* לציפוי שוקולד כמו בתמונה ממיסים 100 גרם שוקולד עם כף שמן בפולסים קצרים במיקרוגל או בבן מארי, טובלים את העוגיות ומניחים לייבוש.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il