אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

תבשיל עדשים וסלרי

הסלרי מעניק קלילות לתבשיל העדשים

|mako| פורסם11:31
עדשים (צילום: Joerg Lehmann, GettyImages IL)
צילום: Joerg Lehmann, GettyImages IL
Rating:4.323reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 בצלים גדולים
  • כוס וחצי עדשים ירוקות
  • 3 גבעולי סלרי גדולים (או כמות כפולה של גבעולים קטנים)
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לריבועים קטנים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לריבועים קטנים
  • 2 עגבניות טריות חלוטות וחתוכות ל-8
  • 4 כוסות מים
  • צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
  • צרור קטן של עלי סלרי קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון

לטיגון:

  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1משמנים את הסיר במעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, שורש הסלרי, גבעולי הסלרי והגזרים. מטגנים מעל להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. 2. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כשתי דקות. 3. מוספים את קוביות העגבניות, מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים להתבשל ל-10 דקות, שבמהלכן רצוי לערבב מדי פעם. האדים שייווצרו בסיר המכוסה יגרמו לעגבניות להתבשל ו"להתמוסס" לתוך העדשים, והבחישה תסייע לתהליך. 4. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 50 דקות. 5. מוסיפים את הפטרוזיליה, עלי הסלרי, המלח והפלפל (המלח מתווסף רק עכשיו, כשהעדשים כבר רכות, משום שהוספתו בשלב מוקדם יותר הייתה מונעת מהן להתרכך), ומבשלים 10 דקות נוספות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il