אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

נזיד עדשים שחורות

כל מה שאנחנו רוצים ביום קר זו ארוחה שתחמם אותנו אבל לא תכביד מדי - גם ככה אנחנו עושים מאמץ עצום לא לזחול אל הפוך. הנה מתכון לנזיד עדשים צמחוני משביע אך קליל. שלפו את סיר הלחץ מהארון, החורף הגיע

|mako אוכל| פורסם09:44
 נזיד עדשים שחורות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית כתית או 40 גרם חמאה
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות קטנות
  • 300 גרם עדשים שחורות קטנות, שטופות ומסוננות
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • מים או ציר עוף לכיסוי התערובת
  • כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1מחממים חמאה או שמן זית בסיר לחץ על להבה נמוכה. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד שהירקות רכים ומתחילים להתקרמל אך לא להישרף.

2מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-3 דקות.

3יוצקים מים או ציר עוף/ירקות מעט מעל גובה תכולת הסיר. נועלים את הסיר ומגביהים את האש. מביאים לנקודת לחץ במשך כ-40 דקות. מורידים מן האש ונותנים לסיר להתקרר.

4פותחים את הסיר, אם כמות הנוזל בסיר גבוהה מביאים לרתיחה שנייה ומאדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים נגיעת שמן זית ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן פשטידת בורגול ובטטה מעולה

>> מתכונים לאירוח מפנק בחנוכה בלי סופגניות ולביבות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il