אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט טונה משודרג עם קרוטונים תוצרת בית

לפעמים הכי פשוט זה להוסיף טונה לסלט, ולזכות בארוחה מלאה, עשירה, מזינה וכן – בהחלט גם משביעה. ומה הנזק? רק 355 קלוריות

|mako אוכל| פורסם11:47
סלט לחם וטונה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.299reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • פרוסת לחם קל

  • עגבנייה, מלפפון, פטריות, גזר, בצל סגול - לקצוץ איך שאוהבים
  • קופסת טונה במים
  • כפית מיונז 5%
  • לימון טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1חתוכים לקוביות את פרוסת הלחם, ומשחימים אותן בטוסטר אובן למשך כ-10 דקות.

2קוצצים את הירקות ושמים בקערה. מתבלים בכפית שמן זית: לא צריך יותר מזה על מנת ליהנות גם מהטעם וגם מהיתרונות התזונתיים. לשמן זית טעם חזק, ולכן הוא נותן ארומה וטעם מצוינים גם בכמות קטנה.

3מוסיפים לפי הטעם מיץ סחוט מכחצי לימון. כדאי להשתמש בלימון טרי וסגור, על מנת להרוויח את ויטמין ה-C שיש בו. ויטמין C מאוד עדין ונהרס בקלות באור ובחום. מומלץ להמעיט במלח.

4מכינים את סלט הטונה: מערבבים בקערה נפרדת את הטונה לאחר סינון, כפית שמן זית, מיונז ואת המיץ מהחצי השני של הלימון.

5מוסיפים את קוביות הלחם ואת סלט הטונה על הירקות.

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשתסטודיו Cרעננה

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו שניצל אפוי, עם רק 490 קלוריות!
>> כל המתכונים לראש השנה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il