אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

ירקות שורש אפויים בתנור

לא שיש לנו משהו נגד תפוחי אדמה, אבל אפילו אנחנו אוהבים לגוון לפעמים. ליה שומרון פינדר מציעה תוספת קצת אחרת: קוביות של סלק, ארטישוק ירושלמי ובטטה, אפויות בשמן זית ותבלינים

ירקות שורש אפויים בתנור (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

כשאנחנו חושבים על תוספת למנה בשרית, אנחנו אוטומטית חושבים עלתפוחי אדמה בתנור, או לכל היותר על בטטות. וזה חבל, כי יש עוד הרבה ירקות שאפשר לחתוך, לזרוק לתנור ואחר כך לאכול בהנאה רבה. הפעם בחרתי לשלב ארטישוק ירושלמי עם סלק, קולרבי ובטטה - שילוב צבעוני (וגם טבעוני), טעים ומזין. נסו גם, כדאי לכם.

המצרכים :

  • 300 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 2 קולרבי
  • 2 סלק
  • 1 בטטה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כפית תימין יבש

אופן ההכנה:

1קולפים את הירקות וחותכים לקוביות שוות בגודלן.

2מערבבים עם שמן הזית, השום והתבלינים.

3מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ-30 דקות, עד שכל הירקות רכים במידה הרצויה (אם הירקות חתוכים קטן כמו בתמונה - אין צורך אפילו לכסות בנייר אלומיניום).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו סלט גזר משודרג

>> והנה עוד מתכונים שווים של ליה שומרון פינדר, מתוך הספר "פשוט לבשל בריא"

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il