
המצרכים :
אופן ההכנה:כבר נרשמתם לסדנאות הבישול לשבועות? זה לגמרי חינם! 1מחממים תנור לחום של 190 מעלות. חותכים את הדלעת לקוביות גסות (3X3 ס"מ), ומבשלים במים רותחים 15 דקות, עד לריכוך קל. 2בזמן שהדלעת מתבשלת שוטפים את התרד ומבשלים בסיר אחר על אש קטנה (ללא תוספת מים בכלל) כ-10 דקות. התרד יתחיל להתקפל לתוך עצמו תוך שחרור נוזלים ושינוי צבעו לכהה. מערבבים מדי פעם. אם בחרתם בסוג עלים אחר, מבשלים אותם קלות עם 1/4 כוס מים. 3קוצצים את הבצל והכרוב. 4מערבבים בקערה גדולה את הקוטג', היוגורט, הלבן, הקמח, הביצים, המלח והפלפל. לוקחים שתי קערות קטנות מחלקים את התערובת ל-3 חלקים: 250 מ"ל בקערה הגדולה ו-250 מ"ל בכל קערה קטנה. 5מצננים את הדלעת המוכנה תחת זרם עדין של מים ומגררים בפומפייה לתוך קערת התערובת הראשונה. 6לאחר שהתרד מוכן, קוצצים אותו בעדינות ומוסיפים לקערת התערובת השנייה, יחד עם המים שהוא הגיר בבישול. את הבצל והכרוב שופכים לקערה השלישית. 7משמנים תבנית בינונית בספריי שמן, ומסדרים על תחתיתה 3 עלי לזניה. יוצקים בעדינות את תערובת הדלעת כך שתכסה את כל העלים, ומסדרים שכבת עלים נוספת. יוצקים את תערובת הבצל והכרוב ומעליה מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה. מכסים בתערובת התרד. 8אופים את הלזניה 50 דקות, מוציאים מהתנור ומגרדים מעל את הגבינה הבולגרית. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. לפני ההגשה מומלץ לצנן את הלזניה בטמפרטורת החדר שעה לפחות, כדי שתתייצב. * מיכל נוי היא דיאטנית ברשתסטודיו Cרעננה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |