מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

אשישים (לביבות עדשים כתומות ודבש)

מרגישים שאתם צריכים בוסט של אנרגיה? אתם מוזמנים לנסות אשישה או שתיים - לביבות העדשים המתקתקות שדוד המלך בעצמו היה אוכל בשביל לקבל כוח. תודה למוזאון ארצות המקרא על מתכון מגניב אש

|mako אוכל| פורסם07:36

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

האשישית - לביבת עדשים עם דבש - הייתה בתקופת המקרא "חטיף אנרגיה" פופולרי, שאותו חילק דוד המלך להמוני העם המותשים שרקדו עמו כל היום בעת העלאת ארון ה' לירושלים. ייתכן גם שזה מה שאכל רגע לפני שיצא לקרב המפורסם בינו לבין הענק הפלישתי.

במשנה, שנחתמה 1,200 שנה אחרי דוד המלך, קיים רמז למרכיב העיקרי שהכילו האשישות (משנה, נדרים ו י), אבל את המתכון המלא מצאנו בתלמוד הירושלמי. בתלמוד מסופר: "רבי יסא מצפורי הלך לבקר את רבי יוסי באשתמוע שביהודה והוא כיבד אותו במאכל לא מוכר בגליל: עדשים קלויים, טחונים, מגובלים בדבש ומטוגנים ואמר לו אלה הם האשישים" (ירו', נדרים ו י).

המצרכים :

  • 2 כוסות עדשים אדומות או כוס קמח עדשים טחון
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 2 כוסות מים
  • שליש כוס דבש
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית קינמון (לא חובה)
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1קולים את העדשים על מחבת יבשה.

2טוחנים במעבד מזון ומנפים כמה פעמים בנפת משי, להסרת הקליפה (אם יש קמח עדשים טחון – אין צורך בשלבים הללו).

3מעבירים את קמח העדשים לקערה.

4מוסיפים את 2 כפות הקמח והמים ומערבבים לעיסה חלקה.

5מוסיפים את הדבש, המלח והקינמון ומערבבים.

6מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף לביבות שטוחות. מטגנים על להבה נמוכה זמן קצר, שלא יישרף (בגלל תכולת הדבש הגבוהה), הופכים ומטגנים מהצד השני.

* המתכון באדיבות מוזאון ארצות המקרא ירושלים, ייעוץ קולינרי: ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית קולינרית לבישול תנ"כי.

* הסרטון הופק במסגרת התערוכה החדשה במוזאון ארצות המקרא ירושלים "בין דוד לגוליית - חידת קיאפה", שחושפת לראשונה בפני הציבור הרחב ממצאים ייחודיים מתקופת ראשית המלוכה בישראל מאתר ארכיאולוגי מסתורי שנחשף לפני שנים בודדות בעמק האלה. האתר, חירבת קיאפה, שוכן בסמוך למקום שבו התרחש הקרב המפורסם בין נער רועים צעיר שכל ציודו קלע וחמישה חלוקי נחל לבין ענק אימתני מצויד בכלי נשק מהמשוכללים ביותר בתקופתו. בתערוכה ניתן לראות בין היתר איך נראה מטבח ישראלי-יהודאי בימי ממלכת דוד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il