
האשישית - לביבת עדשים עם דבש - הייתה בתקופת המקרא "חטיף אנרגיה" פופולרי, שאותו חילק דוד המלך להמוני העם המותשים שרקדו עמו כל היום בעת העלאת ארון ה' לירושלים. ייתכן גם שזה מה שאכל רגע לפני שיצא לקרב המפורסם בינו לבין הענק הפלישתי. במשנה, שנחתמה 1,200 שנה אחרי דוד המלך, קיים רמז למרכיב העיקרי שהכילו האשישות (משנה, נדרים ו י), אבל את המתכון המלא מצאנו בתלמוד הירושלמי. בתלמוד מסופר: "רבי יסא מצפורי הלך לבקר את רבי יוסי באשתמוע שביהודה והוא כיבד אותו במאכל לא מוכר בגליל: עדשים קלויים, טחונים, מגובלים בדבש ומטוגנים ואמר לו אלה הם האשישים" (ירו', נדרים ו י). המצרכים :
אופן ההכנה:1קולים את העדשים על מחבת יבשה. 2טוחנים במעבד מזון ומנפים כמה פעמים בנפת משי, להסרת הקליפה (אם יש קמח עדשים טחון – אין צורך בשלבים הללו). 3מעבירים את קמח העדשים לקערה. 4מוסיפים את 2 כפות הקמח והמים ומערבבים לעיסה חלקה. 5מוסיפים את הדבש, המלח והקינמון ומערבבים. 6מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף לביבות שטוחות. מטגנים על להבה נמוכה זמן קצר, שלא יישרף (בגלל תכולת הדבש הגבוהה), הופכים ומטגנים מהצד השני. * המתכון באדיבות מוזאון ארצות המקרא ירושלים, ייעוץ קולינרי: ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית קולינרית לבישול תנ"כי. * הסרטון הופק במסגרת התערוכה החדשה במוזאון ארצות המקרא ירושלים "בין דוד לגוליית - חידת קיאפה", שחושפת לראשונה בפני הציבור הרחב ממצאים ייחודיים מתקופת ראשית המלוכה בישראל מאתר ארכיאולוגי מסתורי שנחשף לפני שנים בודדות בעמק האלה. האתר, חירבת קיאפה, שוכן בסמוך למקום שבו התרחש הקרב המפורסם בין נער רועים צעיר שכל ציודו קלע וחמישה חלוקי נחל לבין ענק אימתני מצויד בכלי נשק מהמשוכללים ביותר בתקופתו. בתערוכה ניתן לראות בין היתר איך נראה מטבח ישראלי-יהודאי בימי ממלכת דוד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |