מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מרק עגבניות עם קוואקר

מקבלים את הצינה החורפית בזרועת פתוחות עם מרק סמיך, מחמם, בריא ומשביע - ובעיקר ממש טעים

|mako אוכל| פורסם15:02
מרק עגבניות עם קוואקר (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 8-10 עגבניות בינוניות, אדומות ובשלות
  • 1/3 כוס קוואקר
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • להגשה: עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1מערבבים בסיר בצל, סוכר ושמן זית. מאדים על אש בינונית עד שהבצל שקוף. מוסיפים שום ומאדים 3 דקות נוספות.

2חותכים 2-3 עגבניות לקוביות קטנות ואת השאר מגררים על פומפייה או מרסקים במעבד מזון. מוסיפים את העגבניות לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה 12 דקות. מערבבים מדי פעם.

3בינתיים קולים את הקוואקר על מחבת יבשה בחום גבוה עד להזהבה. מערבבים כל הזמן ונזהרים שלא יישרף.

4מוסיפים לסיר קוואקר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, ברתיחה עדינה ובסיר מכוסה, 15 דקות. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

5מניחים למרק לעמוד כ-10 דקות לפני שמגישים. בהגשה מפזרים עלי בזיליקום קצוצים.

* אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il