
כופתאות קוואקר עם בצל מטוגןנמאס מאורז ותפוחי אדמה? קבלו רעיון לתוספת אחרת לגמרי, בריאה יותר וטעימה לא פחות: בצקניות קטנות של שיבולת שועל, שמגישים עם המון בצל מטוגן וחוגגים![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים :לכופתאות:
לבצל:
לבישול הכופתאות:
אופן ההכנה:1טורפים בקערה ביצים, מים ותבלינים עד שמתחיל להיווצר מעט קצף. מוסיפים את שאר חומרי הכופתאות תוך כדי טריפה. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. 2פורסים את הבצל ומפרידים לטבעות. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה. מכסים ומשאירים בינתיים בצד. 3מרתיחים בסיר גדול את המרק/מים עם מלח וכמה גבעולי פטרוזליה. כשהנוזל רותח, מנמיכים מעט את האש לרתיחה מתונה. 4בעזרת שתי כפיות מחליקים אל הנוזל הרותח כופתאות מהבלילה. אחרי שהכופתאות צפות, מבשלים עשר דקות נוספות. 5בינתיים, מחממים שוב את הבצל המטוגן. כשהכופתאות מוכנות מעבירים אותן אל הבצל בעזרת כף מחוררת. מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות. מגישים חם, לצד בשר עם רוטב או כמנה בפני עצמה. אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |