אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

צימעס של השף מאיר ארביב

תוספת מסורתית ומתוקה מהמטבח האשכנזי

|rest| פורסם18:04
גזרים בשוק (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 קילוגרם גזר

  • 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
  • 100 גרם צימוקים
  • 1/2 ליטר מיץ תפוזים טבעי
  • 1/2 כוס סוכר (לבן או חום)
  • 100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)

אופן ההכנה:

קולפים ופורסים את הגזרים לטבעות בינוניות בעוביין. משרים במים חמים את השזיפים והצימוקים כעשר דקות. מניחים בסיר את טבעות הגזר, הצימוקים, השזיפים, התפוזים והסוכר, מכסים במיץ התפוזים ומוסיפים את החמאה. מביאים לרתיחה מעל אש בינונית, כשהנוזל מבעבע, מקטינים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה כשעה (עד שהגזר מתרכך והסוכר הופך לקרמל), מדי פעם בודקים ומערבבים בעדינות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il