אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט שורשים של רונן עזר

תערובת מופלאה של מרקמים וטעמים

|rest| פורסם14:26
סלט שורשים (וידאו WMV: mako)
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לסלט

  • עלי חסות ועלי בייבי
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 2 גזרים
  • 1 שומר פרוס דק
  • 1 קולרבי
  • 1 סלק פרוס דק מאוד
  • מעט מלח גס
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים
  • מעט שמן זית

לויניגרט

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • גליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות סילאן
  • מעט פלפל ומלח
  • 1/2 כף סומק
  • 3/4 כוס שמן זית
  • מעט עלי תימין

אופן ההכנה:

מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות מערבבים יחד בקערה את שורשי פטרוזיליה וסלרי, גזר, שמן זית, המלח והפלפל. מעבירים את הירקות לתבנית אפייה וקולים בתנור החם כ- 10 דקות. מוציאים את הירקות מהתנור ומעבירים אליו את הסלק. צולים עלי הסלק בתנור עם מלח גס כ-20 דקות, עד שהם הופכים פריכים. בינתיים מכינים את הויניגרט: מניחים בקערה את כל חומרי הרוטב למעט השמן ומערבבים בעזרת מטרפה. כשהחומרים מתאחדים מתחילים להוסיף את השמן תוך כדי ערבוב עד שהוא נטמע בתערובת ומתקבל רוטב סמיך. הרכבת הסלט: מערבבים את החסה עם השורשים הקלויים מוסיפים את הויניגרט, מערבבים ומוסיפים את דפי הסלק ואגוזי המלך הקלויים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il