
קינואה עם ירקות צלוייםאת הקינואה מבשלים בסיר (כמו פסטה, הכי פשוט), את הבצל והדלורית צולים בתנור, ואז מחברים הכל יחד עם קצת טחינה, סילאן ועשבים קצוצים. שתי מנות גדולות, בריאות ומשביעות, 10 דקות עבודה![]() צילום: ענת אלישע, mako אוכל |
המצרכים :לקינואה:
לירקות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. 2מסדרים את הבצלים והדלורית על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתבלים בשמן זית ומלח וצולים עד הזהבה (כ-40 דקות). 3בינתיים מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה את המים עם המלח בסיר בינוני. מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ומעבירים לקערת הגשה שטוחה יחסית. 4מסדרים את הירקות הצלויים על הקינואה. 5מזליפים טחינה גולמית וסילאן ומפזרים את הירק הקצוץ. 6מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי ומגישים. ** המתכון מספיק לשני סועדים כמנה עיקרית ול-4 כתוספת. ** בארוחה חלבית אפשר להגיש עם גבינה בולגרית או פטה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |