אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

ברוסקטה וסלסה ללא גלוטן וסוכר

לחם מוצלח שמשתדך נפלא לסלסה מרעננת וכל זה מבלי להשתמש בגלוטן וסוכר. התוצאה – מפתיעה

|מכון אברהמסון| פורסם17:03
Rating:411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ללחם חגיגה:

  • 4 ביצים
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סילאן/ דבש ללא סוכר
  • 1/2 ק"ג קורנפלור
  • 1/2 ק"ג קמח אורז מלא
  • 1 כף משפר אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קסנטן גאם
  • אפשרות: גרעיני חמניות/חמוציות/אגוזים/בצל מטוגן/ זיתים/ שומשום
  • חלמון למריחה

לסלסה:

  • 1 כוס עגבניות שרי אדומות חתוכות לרבעים
  • 1 כוס עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים
  • 1 כוס עגבניות שרי כהות חתוכות לרבעים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • חופן עלי כוסברה קצוצה גס
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח
  • 1/4 כוס צנוברים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1במיקסר שמים את הביצים, המים, הטחינה, החמאה, השמרים והסילאן. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמחים עם משפר האפייה, המלח והקסנטן גאם.

2מוסיפים לתערובת הנוזלית את התערובת היבשה וממשיכים לערבב במיקסר במשך כ-10 דקות.

3מפזרים את אחד מסוגי הגרעינים על פני שטח התבנית ויוצקים את הבצק לתבניות.

4מרטיבים את הידיים קלות ומשטחים את הבצק בעדינות רבה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה.

5לאחר ההתפחה מושחים על הבצק חלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-40 דקות.

6לאחר האפייה ממתינים כרבע שעה. פורסים את הלחם לפרוסות, מניחים על מגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד להשחמה. מניחים בצד.

7הסלסה: בקערה עמוקה שמים את כל הרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

8ההגשה: על כל פרוסת לחם קלויה מסדרים כף גדושה של סלסה עגבניות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il