
קציצות טבעוניות ברוטב עגבניותקציצות ברוטב עגבניות בלי בשר ובלי גלוטן, כמה פשוטות ככה טעימות. מחפשים מתכון טבעוני וטעים למיט-לס מאנדיי? לא רק שמצאתם, הוא גם מפוצץ בריאות וילדים זוללים את הקציצות האלה אפילו בלי ספגטי![]() צילום: Anna Be, יח"צ |
המצרכים (20 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1טוחנים במעבד מזון טופו, עדשים ואגוזים עד לקבלת ממרח חלק ככל הניתן. 2מוסיפים למסה את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הבצל והשום וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה דק (אבל לא עיסתית). 3מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן זית. 4מעבירים את המסה לקערה ומערבבים עם התבלינים היבשים. יוצרים כדורים עגולים בגודל האהוב עליכם, ומסדרים על נייר האפייה. 5מחממים תנור בטורבו ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות, או עד שהכדורים פריכים מבחוץ ושחומים (נראים קצת כמו פלאפל).
6מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה ומטגנים קלות את שיני השום הכתושות. 7מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים כ-15 דקות. 8קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה ומוסיפים לסיר לבישול נוסף של 5 דקות. 9כשהרוטב לטעמכם, מכבים את האש, מכניסים את הקציצות לסיר ומנענעים קלות כך שהקציצות יתעטפו ברוטב.מגישים עם אורז או פסטה. מעדניית ויוידהשל שחר קיכלר הוקמה לפני 5 חודשים בתל אביב במטרה לספק ללקוחותיה אוכל בריא, טרי ומוסרי שנותן תחושה של בית. הקציצות הטבעוניות הן מהמנות הנמכרות ביותר במעדנייה. כדי שתוכל להמשיך ולפעול, פתחה שחרעמוד הדסטארט.מוזמנים לתמוך ולעזור. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |