מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות בלי בשר ובלי גלוטן, כמה פשוטות ככה טעימות. מחפשים מתכון טבעוני וטעים למיט-לס מאנדיי? לא רק שמצאתם, הוא גם מפוצץ בריאות וילדים זוללים את הקציצות האלה אפילו בלי ספגטי

|מעדניית ויוידה| פורסם07:00
קציצות טופו ברוטב עגבניות איטלקי ויוידה (צילום: Anna Be,  יח
צילום: Anna Be, יח"צ

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

לקציצות:

  • 300 גרם טופו (לא רך)
  • 140 גרם עדשים שחורות שהושרו במים 6-8 שעות
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • חצי חבילת עלי בזיליקום
  • שליש צרור פטרוזיליה
  • חצי בצל סגול
  • שן שום
  • כפית בזיליקום יבש
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית תימין יבש
  • 2 כפיות פפריקה
  • 3 כפיות שמן זית
  • כפית מלח

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל אחת)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי חבילת עלי בזיליקום
  • שליש חבילת פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון טופו, עדשים ואגוזים עד לקבלת ממרח חלק ככל הניתן.

2מוסיפים למסה את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הבצל והשום וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה דק (אבל לא עיסתית).

3מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן זית.

4מעבירים את המסה לקערה ומערבבים עם התבלינים היבשים. יוצרים כדורים עגולים בגודל האהוב עליכם, ומסדרים על נייר האפייה.

5מחממים תנור בטורבו ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות, או עד שהכדורים פריכים מבחוץ ושחומים (נראים קצת כמו פלאפל).

קציצות טופו ברוטב עגבניות איטלקי של ויוידהקציצות טופו ברוטב עגבניות איטלקי של ויוידה|צילום: Anna Be, יח"צ

6מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה ומטגנים קלות את שיני השום הכתושות.

7מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

8קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה ומוסיפים לסיר לבישול נוסף של 5 דקות.

9כשהרוטב לטעמכם, מכבים את האש, מכניסים את הקציצות לסיר ומנענעים קלות כך שהקציצות יתעטפו ברוטב.מגישים עם אורז או פסטה.

מעדניית ויוידהשל שחר קיכלר הוקמה לפני 5 חודשים בתל אביב במטרה לספק ללקוחותיה אוכל בריא, טרי ומוסרי שנותן תחושה של בית. הקציצות הטבעוניות הן מהמנות הנמכרות ביותר במעדנייה. כדי שתוכל להמשיך ולפעול, פתחה שחרעמוד הדסטארט.מוזמנים לתמוך ולעזור.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il