
עוגיות שקדיםבאחד הביקורים של מירב גביש באזור סיינה שבאיטליה, היא טעמה לראשונה את עוגיות השקדים המקומיות והרגישה שנגע בה מלאך. מצופות אבקת סוכר, רכות ואווריריות, ללא גלוטן ובאות נהדר עם כוס תה או יין. כן כן, יין![]() צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל |
המצרכים (24 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את השקדים טחונים וקליפת הלימון ומניחים בצד. 2מקציפים בקערה נפרדת כ-2 דקות את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך. 3מוסיפים בהדרגה לחלבונים המוקצפים את כוס הסוכר וטורפים היטב עד שהקצף הופך ליציב אך לא נוקשה (כ-4 דקות). 4מוסיפים את תמצית הווניל וליקר התפוזים ומערבבים קלות. 5מוסיפים את הקצפת שהתקבלה לתערובת השקדים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת סמיכה. 6מעבירים את המסה שהתקבלה ל-3 שעות מינימום (עם עדיפות ללילה שלם) במקרר. 7מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים את רבע כוס הסוכר על התבנית. 8מחממים תנור ל-160 מעלות. 9מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים אותו בעדינות על הסוכר שעל נייר האפייה לגליל ארוך בעובי של כ-2 ס"מ, וחותכים את הגליל לעוגיות בגודל של כ-5 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית עם מרווחים ביניהן ומכניסים לתנור החם ל-17 דקות. 10מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין (מומלץ לא לגעת בעוגיות - הן יהיו קצת רכות אבל אין מה לדאוג כי הן יתקשו בחוץ. המרקם יהיה קריספי מבחוץ ומעט רך בפנים, ואם תרצו ממש לייבש אותן אפשר להשאיר אותן עוד 3 דקות בתנור תחת השגחה). 11בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כוס יין או תה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |