אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

המבורגר דגנים וקטניות

ההמבורגר הזה צמחוני ואין בו בכלל מוצרים מן החי, אבל אל תטעו - הוא מאוד-מאוד משביע. לאכול כקציצות בצלחת או בתוך הלחמנייה המסורתית

|פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט| פורסם07:47
המבורגר דגנים (צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט)
צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט
Rating:4.242reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מתכון מעניין, בריא וטעים לקציצות שיכולות לחקות המבורגר אם יוגשו באופן המסורתי בלחמנייה, או לעמוד בפני עצמן. השילוב של האורז והעדשים נותן יחד חלבון מלא ולכן הן גם מזינות וגם משביעות.

המצרכים (10 מנות):

  • 1 כוס אורז מלא עגול

  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/3 כוס גרעיני חמנייה, קלופים וקלויים קלות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כוס משמשים יבשים, חתוכים לרבעים
  • 1/2 כוס גרעיני תירס מוכנים לאכילה (עדיף קפואים שבושלו קלות במים עם מלח)
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות רוטב סויה אמיתי (או ללא גלוטן)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מכינים אורז דביק: שוטפים את האורז המלא ושמים אותו בסיר בינוני עם 2 וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-50 דקות, עד שהאורז רך מאוד ואין יותר מים בסיר (אפשר לבחוש פעמיים בזמן הבישול).

2שוטפים את העדשים ושמים אותן בסיר קטן עם כוס וחצי מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד לריכוך. מסננים.

3במעבד מזון שמים את גרעיני החמנייה ומעבדים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת עיסה אחידה אך לא חלקה מדי.

4מחממים את התנור ל-180 מעלות. בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

5אופים במשך כ-30 דקות או עד שהשכבה העליונה מתחילה להתייבש.

* הקציצות שומרות על טעמן גם בהקפאה.

* בישול יתר של אורז נותן לו מרקם קצת דביק. במתכון זה אנחנו עושים שימוש בתכונת הדביקות כדי שנוכל ליצור קציצות ללא ביצה וקמח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגת שוקולד רק כאילו מושקעת שעובדת על כולם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il