אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

עוגיות שקדים איטלקיות

האיטלקים מכינים את העוגיות האלו כבר מעל 300 שנה, ולמה לא? עם מרקם פריך בחוץ ורך מבפנים הן נהדרות וממכרות, ולא מכילות גלוטן בכלל

|mako אוכל| פורסם16:29
עוגיות שקדים איטלקיות (צילום: Thinglass, Istock)
צילום: Thinglass, Istock
Rating:4.5598reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (36 מנות):

  • 1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-340 גרם)
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית שקדים
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט

  • שקדים, חמוציות מיובשות, צימוקים, דובדבנים מיובשים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2טוחנים ביחד במעבד מזון את השקדים עם שליש כוס סוכר, עד שמתקבל קמח שקדים טחון דק.

3מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את שליש כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.

4מקפלים בעדינות את קמח השקדים אל תוך הקצף ומוסיפים גם את תמציות השקדים והווניל.

5יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות. אם רוצים אפשר לקשט כל עוגייה בשקד או פרי מיובש.

6אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. חובה לצנן מעט את העוגיות לפני שמזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il