אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

לחם שקדים ללא גלוטן

בזכות התזונה הקיטוגנית נחשפנו לאפשרויות שלא הכרנו ללחמים ללא גלוטן - ולחם שקדים הוא אחת מהן. תודה לעומר מילר, מאמץ אדוק של הקיטו, על מתכון שישרת אותנו נאמנה בפסח הקרוב

|מגזין שופרסל| פורסם09:51
לחם שקדים קיטוגני (צילום: עומר מילר)
צילום: עומר מילר
Rating:4.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6 ביצים בגודל L, מופרדות
  • רבע כפית חומץ תפוחים אורגני
  • 150 גרם קמח שקדים או שקדים טחונים
  • 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קיטוגני)

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

לחמים ולחמניות לפסח

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקציפים במיקסר את החלבונים והחומץ למרנג יציב.

3מוציאים קצת יותר מחצי מהחלבונים המוקצפים לקערה נפרדת.

4מוסיפים למרנג שבקערת המיקסר חלמונים, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקציפים לאיחוד. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד דקה.

5כשהמסה אחידה מוסיפים מחצית מכמות המרנג שהוצאנו החוצה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החצי הנותר ושוב מקפלים.

6מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 35 דקות.

** המתכון פורסם לראשונה במאקו גרין ביולי 2022

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il