אוכל
אוכל
דגים

דג פיקנטי על מצע ירקות

מתכון למנת חריפה ופשוטה, רק רבע שעה עבודה ויש לכם דג על מצע פרוסות תפוחי אדמה, גזר ופלפלים

|mako אוכל| פורסם18:44
דגים חריפים על מצע ירקות (צילום: חגית גורן )
צילום: חגית גורן
Rating:4.433reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 8-6 פרוסות נסיכת הנילוס
  • 1 כפית מלח
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים (או פלפלת חריפה גרוסה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 8 שיני שום, פרוסות
  • 10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לפרוסות
  • 2 גזרים, חתוכים לפרוסות
  • 4 פלפלים אדומים, פרוסים
  • 1 לימון, פרוס דק
  • 1 כוס מים
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 15 גבעולי כוסברה, קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את פרוסות הדג ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות ושוטפים.

2חוצים את הפלפלים החריפים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב.

3יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, מפזרים בתחתית את הפלפלים וחצי מכמות השום והפטרוזיליה.

4מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והגזר, הפלפלים והלימון. מניחים מעל את פרוסות הדג ומעליהן את שארית השום והפטרוזיליה.

5מערבבים בצלוחית את המים והתבלינים ויוצקים על הדגים. מבשלים מכוסה על אש בינונית כ-30 דקות.

6מפזרים כוסברה ומנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יכסה את נתחי הדג. מבשלים 10 דקות נוספות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il