אוכל
אוכל
דגים

פילה לוקוס על מצע סלט נבטי חמנייה

ברוטב לימון סלק

|| פורסם14:24
פילה אמנון ברוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • פילה לוקוס

למרינדה של הדג

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית שמן שומשום

לרוטב:

  • מיץ משני לימונים
  • 1 כף קוביות סלק אדום
  • כוס שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 שן שום כתוש
  • עלי תמין

לסלט :

  • חבילה של נבטי חמנייה שטופים
  • כף מיץ לימון ושמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 1. הכנת הדג: משרים את הדג עם כול החמרים של המרינדה לחצי שעה. 2. מכניסים את הדג לתנור ואופים 7 דקות או עד שהדג מוכן. 3. הכנת הרוטב: במחבת מטגנים את השום והתימין טיגון קל. מוסיפים את הסלק, השמנת והמיץ של הלימון ומתבלים. 4. הכנת הסלט: מערבבים בקערה את הנבטים עם השמן והלימון. 5. הרכבת המנה: בצלחת מניחים את הסלט מעליו את הדג ומעל יוצקים את הרוטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il