
פיש אנד צ'יפסנכון, מדובר בארוחה שכולה על טהרת הטיגון, אבל תודו שמדובר באוכל הכי כיפי ומתפצפץ בפה שיש![]() צילום: נלי שפר, יחסי ציבור |
המצרכים (6 מנות):
למשרה:
לבלילה:
לצ'יפס:
אופן ההכנה:להכנת הדגים: 1חותכים את נתחי הפילה לרוחבם לפיסות אלכסוניות ברוחב של 4-3 ס״מ. 2מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים בם את הדגים 30-20 דקות. 3מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח, הביצה, הפטרוזיליה, הצ׳ילי, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה בערבוב ומערבבים לבלילה חלקה ודי דלילה. שימו לב: הבלילה צריכה להיות די נוזלית. כך הדג יצופה בשכבה די דקה, כמעט שקופה. 4מחממים שמן לטיגון עמוק. 5טובלים את נתחי הדגים בקמח ומנערים מקמח עודף. אחר כך טובלים אותם בבלילה, מנגבים מבלילה עודפת על שולי הקערה ומכניסים לשמן החם. מטגנים עד שהדגים מזהיבים יפה. מוציאים, מספיגים ומגישים מיד (ראו הערות לטיגון בעמוד 138). להכנת הצ׳יפס: 1חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות עבות. 2מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. מכניסים אליו חופן של אצבעות תפוחי אדמה (לא יותר מדי, כדי לא להוריד מדי את חום השמן בבת אחת). מטגנים את הצ׳יפס עד שהם רק מתחילים להזהיב (80-70 אחוזים מהזמן הכולל הדרוש לטיגון). מוציאים מהשמן ומניחים במסננת (ראו הערות לטיגון בפתיח למתכון). 3לפני ההגשה מחממים שוב את השמן ומטגנים את הצ׳יפס שוב עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק. ממליחים ומגישים ליד הדגים המטוגנים, ואפשר ויפה להגישם בקונוסים מנייר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |