אוכל
אוכל
דגים

כדורי דגים עם ירקות מוקפצים

מתכון לשהיא גם דיאטטית ודלת כולסטרול וגם עשירה בטעם ומלאת צבע

|בישול ביתי דל כולסטרול| פורסם19:55
כדורי דגים עם ירקות מוקפצים (צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול)
צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול
Rating:4.129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לכדורי הדגים

  • 800 גרם פילה דג קצוץ (מוסר, בס, דניס, לוקוס, סלמון, בקלה ואחרים)
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1כף פירורי לחם או קמח תופח
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • בין קורט ל־¼ כפית קינמון (לא חובה)
  • בין קורט ל־¼ כפית כמון
  • 2 כפות שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם

לירקות המוקפצים

  • 1 כף שמן זית
  • 4 לבבות ארטישוק מוקפאים, מופשרים ופרוסים לרצועות
  • 1כוס רצועות בצל ירוק חתוך באורך 2 ס״מ
  • 1 בצל סגול, פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום פרוסות גס
  • כ־8 פטריות שמפיניון טריות פרוסות גס
  • ½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • ⅓ כוס יין לבן

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב בקערה את הדג הקצוץ עם כל שאר המצרכים. 2. מכסים את הקערה ומשהים במקרר כחצי שעה למיצוי הטעם. 3. הכנת הירקות המוקפצים: בזמן שהדג מתקרר, יוצקים את השמן למחבת ומחממים היטב, מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כ־4 דקות. 4. לאחר שהירקות קיבלו מעט צבע והתרככו, מוסיפים את היין הלבן, מבשלים 3 דקות נוספות ומורידים מהאש 3. הכנת כדורי הדגים: מוציאים את הקערה מהמקרר וצרים מעיסת הדגים כדורים שטוחים (אפשר להיעזר במכשיר לפלאפל(. 4. מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הכדורים משני הצדדים, 3–4 דקות מכל צד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il