אוכל
אוכל
דגים

פילה דניס ברוטב אנשובי דבש ולימון, נשען על סירות דלעת ומחית ארטישוק ירושלמי

יש הרבה דרכים להכין דניס, אבל בליווי ארטישוק וסירות דלעת ניתן לשדרג את הארוחה המוכרת הזו בקלות

|מאסטר שף| פורסם17:15
המנה של אילן
Rating:4.993reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • פילה דג דניס

  • דלעת
  • ארטישוק ירושלמי

לרוטב של הדג

  • 3 חתיכות אנשובי (מקופסא)

  • כף דבש
  • מיץ מלימון וחצי
  • רבע כוס יין לבן
  • גמבה קצוצה
  • שום כתוש
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס

למחית ארטישוק ירושלמי

  • 5-6 ארטישוק ירושלמי קלופים ומבושלים במים רותחים

  • מעט חלב
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנה:1מערבבים היטב את החומרים לרוטב של הדג, משרים את הדג ברוטב כ- 20 דקות ומכיניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות. 2. אופים עד שמתקבל צבע יפה (כ-20 דקות) ומוציאים. 3. חותכים את הדלעת לסירות ומבשלים במים רותחים שהומלחו קלות עד שהיא מתרככת (כ10 דקות). 4. מועכים את הארטישוק הירושלמי עם מעט חלב מלח ופלפל ויוצרים מחית.

לעיטור המנה:בעזרת קולפן יוצרים פיסות בטטה דקות ומטגנים בשמן עמוק עד שהן משחימות (כ 2 דקות).הרכבת המנה:1.מניחים בעזרת כף על סירות הבטטה ממחית הארטישוק ירושלמי. 2. משעינים על הסירות את פילה הדג ואת הרוטב הנותר במגש. 3. מניחים מעל הכל חופן מהבטטה המטוגנת.

אפשרות לתוספת רוטב קר:טוחנים לימון וכוסברה ומטפטפים מעל הדג לאחר שמונח בצלחת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il