אוכל
אוכל
דגים

קציצות דגים וזיתים

עם פלפלים וכוסברה

|מסעדת אוליב ליף| פורסם22:44
קציצות דגים (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.937reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקציצות

  • 250 גרם דג נסיכת הנילוס

  • כף וחצי קמח מצה
  • 1 ביצה
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור כוסברה
  • ½ כפית פפריקה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור

לרוטב

  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

  • 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
  • 3 שניי שום חתוכים לפרוסות
  • 1 פלפל חריף חתוך לחצי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס
  • ¼ צרור כוסברה חתוכה גס
  • ½ קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים למפרע
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ומיבשים בנייר סופג 2. טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה 3. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה , ויוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .

4בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות 5. ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים תבלינים , שמן פפריקה ומערבבים היטב . 6. על להבה בינונית מחממים את הרוטב עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il