אוכל
אוכל
דגים

בורי בעגבניות שרי תמר בשלות

מתכון של ארז קומורובסקי

|גלובס| פורסם15:25
עגבניות שרי (צילום: Aradan, Istock)
צילום: Aradan, Istock
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 קילוגרמים דגי בורי טריים, חתוכים לפרוסות רוחב עבות (בקשו מהדייג להוריד את הסנפירים)

  • 1.5 קילוגרמים עגבניות שרי תמר חצויות
  • 3-2 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים וקצוצים גס
  • 4-3 כוכבי אניס
  • חופן עלי כפיר ליים (אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח, למשל "מזרח ומערב")
  • 1/2 עד 3/4 כוס שמן זית עדין (מומלץ שמן מזן קורנייקי)
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כף שטוחה זרעי חרדל
  • 7-5 סנטימטרים ג'ינג'ר קלוף וחתוך לחתיכות קטנות
  • 8 שיני שום פרוסות דק
  • חופן עלי בזיליקום צעירים
  • מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1קולים את זרעי הכוסברה והחרדל. כותשים היטב במכתש ועלי יחד עם כוכבי האניס. 2. מחממים מחבת ברזל גדולה ועבה על הלהבה הראשית. יוצקים לתוך המחבת את שמן הזית ומחכים עד שיתחמם. מטגנים למשך כמה שניות את הג'ינג'ר, השום והתבלינים הכתושים יחד עם הפלפלים החריפים הקצוצים. מוסיפים מיד את העגבניות החצויות וממשיכים לבשל כ-30 דקות או עד שמתקבל רוטב סמיך ועשיר. 3. מוסיפים את עלי הכפיר ליים ואת פרוסות הדג ומבשלים במחבת לא מכוסה על להבה נמוכה במשך 10 עד 15 דקות, עד שהדג מתבשל. 4. מפזרים למעלה עלי בזיליקום ומלח ים גס ומגישים עם אורז קישואים ירוק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il