
המצרכים :
אופן ההכנה:1טוחנים במעבד מזון שליש מכמות המלח יחד עם סלק, קליפת תפוז, תבלינים, וודקה ומיץ תפוזים לקבלת תערובת מלח ארומטית רטובה. 2מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר ואת המלח הנותר. מערבבים היטב. 3מסדרים בתבנית גדולה שכבה אחידה של תערובת המלח (משאירים חלק לכיסוי) ומניחים עליה את פילה הסלמון כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מפזרים את שאר התערובת לכיסוי מושלם. 4עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליומיים, במהלכם הדג יגיר נוזלים, ייכבש, וצבע העור יהפוך מכתום לסגול. 5ביום השלישי שוטפים את כל המלח מהדג ומייבשים היטב בנייר סופג. 6פורסים את הגרבדלקס ומגישים, או עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שבועיים. ** ניתן גם לחתוך את הדג לפרוסות, לניילן או לארוז בוואקום ולשמור במקפיא עד לשימוש. לפני ההגשה מפשירים את הגרבדלקס 24 שעות במקרר. המתכון לקוח מהספר "מונא - 4 ארוחות" של מסעדת מונא, שיוצא עכשיו במהדורה שנייה. ב-10-12.9 יתקיימו בירושלים ארוחות מיוחדות כחלק מהחגיגות.להזמנת מקום ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |