
חריימה טריפוליטאי אמיתיאל תתבלבלו בין דג מרוקאי לחריימה: להבדיל מהדג החריף המרוקאי, רוטב החריימה הטריפוליטאי מתבסס רק על תבלינים, רסק עגבניות ושמן. הרבה שמן. וזה בסך הכל אומר שאתם חייבים חלה רכה ליד![]() צילום: רונן מנגן, על השולחן |
המצרכים :לדג (10 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1משרים את הדגים: מערבבים מיץ לימון ומלח גס בתבנית רחבה ומשרים את פרוסות הדג כשעה. 2בזמן שהדג במשרה מכינים ציר דגים זריז: מניחים בסיר את ראשי הדגים והאדרות, מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 20 דקות. מסננים את הנוזל פעמיים ונפטרים מהראשים והאדרות. 3מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר שטוח (שיכול להכיל בתוכו את כל הדגים בשכבה אחת) ומאדים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב/גירוד מתמיד כ-10 דקות. 4מוסיפים 4 כוסות מהציר הזריז ומערבבים. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-5 דקות עד שהרוטב סמיך. 5מבשלים את הדגים ברוטב ומגישים: מוציאים את הדגים מהמשרה, מנערים מעודפי נוזלים ומעבירים לסיר. הרוטב אמור להגיע עד מעט מעל חצי גובהה של כל פרוסת דג. אם הוא נמוך מכך, מוסיפים מעט מים. יוצקים רוטב על כל פרוסת דג בעזרת כף. מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ויוצקים על הדג רוטב בעזרת כף. 6מסירים מהכיריים, משאירים מכוסה ל-10 דקות ומגישים חם עם רבע לימון והרבה חלה טרייה. בתיאבון! תגיות:חריימה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |