1הכנות מקדימות: חולטים את התרד במים רותחים כדקה ומקררים במי קרח. חוצים את הגזרים לאורך לרבעים, מסדרים במגש עם ניר אפיה, יוצקים מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, עלי תימין ואופים בתנור בחום 230 מעלות כ-20 עד 25 דקות.
2יוצקים במחבתציר דגים, זעפרן, כוכבי אניס, חמאה, שום פרוס, יין לבן, מחצית מעלי התימין (מופרדים) ומעט מלח. מרתיחים הכול עד לקבלת רוטב כמעט סמיך (במידה והרוטב נוזלי רצוי להוסיף עוד קצת חמאה או לצמצם את הנוזלים). מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. משלימים טעם לפי הצורך.
3מחממים מחבת, יוצקים על הדג שמן זית, מלח ועלי תימין מופרדים (החצי השני). מניחים את פילה הדג במחבת כשעור הדג למטה כ-3 דק והופכים לעוד כדקה וחצי.
4מניחים את הירקות על הצלחת, מעל את פילה הדג ויוצקים מהרוטב מעל הכל.