אוכל
אוכל
דגים

נתחי סלמון בניחוח תפוז

נתחי פילה עסיסיים ברוטב מתקתק של תפוזים ודבש

|מקורמיק| פורסם14:45
נתחי סלמון בניחוח תפוז (צילום: ג'ון סלי,  יחסי ציבור )
צילום: ג'ון סלי, יחסי ציבור
Rating:4.323reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 נתחי פילה סלמון

  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כפיות עלי תימין
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית פפריקה (מתוקה, חריפה או גם וגם)
  • ½ כפית מלח

לרוטב:

  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת

  • 2 פלחי תפוז ללא גרעינים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות פלפל אדום
  • 1 כף דבש
  • 1 כף בצל אדום קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:

1להכנת הסלמון: מערבבים מיץ לימון, שמן זית וכפית עלי תימין בקערה. מוסיפים את נתחי הסלמון למרינדה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות או יותר. 2. להכנת הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מכסים ומכניסים למקרר עד להגשה. 3. מחממים תנור ל-200 מעלות. 4. מערבבים בקערה סוכר חום, ½ כפית תימין, פפריקה ומלח. 5. מוציאים את הסלמון מהמרינדה וטובלים בתערובת התבלינים. מעבירים לתבנית. 6. אופים את הסלמון במשך 10-15 דקות, או עד שהסלמון מוכן (אפשר גם לצלות בגריל בחום בינוני גבוה במשך 6-8 דקות לכל צד). מגישים עם רוטב התפוז.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il