אוכל
אוכל
דגים

ברבוניות נשואות

דגיגונים מטוגנים בציפוי פריך, ממולאים בזיתי קלמטה ומתובלים בויניגרט עגבניות

|null| פורסם15:21
זיתי קלמטה בצלוחית (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • ברבוניות נקיות מאידרה עם הראש והזנב

למילוי

  • 4 עגבניות מקולפות

  • 10 זיתי קלמטה ללא חרצנים
  • 6 שיני שום
  • 10 צלפים קצוצים

לויניגרט עגבניות

  • 1 עגבניה קצוצה דק

  • 2 עגבניות מגורדות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף תימין
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
  • אורגנו

לרוטב "הכל"

  • 1/2 כוס פטרוזיליה

  • 1/2 כוס נענע
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 6/5 עלי בזיליקום
  • 3 שיני שום
  • 1/4 לימון קצוץ דק עם הקליפה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • צ'ילי ירוק (לא חובה)
  • 1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1למילוי:מטגנים את השום במעט שמן זית, מוסיפים את הצלפים והעגבניות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הזיתים, מנמיכים את האש עד לאידוי מי העגבנייה ומקררים.

2לויניגרט העגבניות:מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.

2לרוטב "הכל":בכוס עבה או במכתש ועלי כותשים את כל החומרים מלבד השמן ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את מיץ הלימון והשמן ומערבבים.

3מילוי הדגים:לוקחים שתי ברבוניות באותו גודל וממלאים במלית. מקמחים וטובלים בביצה ואחר כך בפירורי הלחם, מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

4טובלים באחד הרטבים ואוכלים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il