מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את נתח הטונה למשך 10-15 דקות. מטגנים את הטונה במחבת מספר דקות מכל צד. קולפים את האבוקדו ומועכים לעיסה. קוצצים את הפלפל האדום הבצל והכוסברה ומערבבים עם האבוקדו. מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל. מערבבים את כל חומרי היוגורט עד לקבלת מרקם אחיד. מבשלים את הפלפל האדום במים, מוסיפים את המלח והפפריקה וממשיכים בבישול עד שהפלפל יתרכך. מסננים את הפלפל מהמים ומוסיפים מעט חמאה. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת יחד עם הפפריקה עד שהבצל יזהיב. טוחנים את הפלפלים ומוסיפים למחבת למספר דקות. הרכבת המנה: מניחים את הגואקמולה בצלחת, כמצע לנתח הטונה. יוצקים מסביב גואקמולה את רוטב היוגורט ומסביב לו את קולי הפלפל. מניחים את נתח הטונה על מצע האבוקדו.