אוכל
אוכל
דגים

סלמון אפוי ביין לבן ועשבי תיבול

קוביות פילה סלמון עסיסיות, בתיבול מעודן על מצע תבשיל עדשים וטופו

|מלון הרודס אילת| פורסם09:27
סלמון עם עדשים (צילום: AndrewFurlongPhotography, Istock)
צילום: AndrewFurlongPhotography, Istock
Rating:3.812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם קוביות פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים בעובי של 2 ס"מ על 2 ס"מ

  • 100 גרם חמאה
  • 3 שיני שום טרי פרוסות
  • 1 כוס יין לבן מאיכות טובה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • צרור אורגנו טרי קצוץ דק
  • 50 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

לתבשיל העדשים

  • 500 גרם עדשים ירוקות מבושלות

  • 300 גרם טופו חתוך קוביות
  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 גזרים קצוצים
  • 3 ענפי סלרי עלים קצוצים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 100 מל' שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לבן
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בסיר על להבה נמוכה ממיסים את החמאה, מטגנים קלות את השום מוסיפים את היין הלבן ועשבי התיבול, מתבלים ומצננים. 3. מערבבים את הרוטב יחד עם קוביות הסלמון ואופים בתנור שחומם מראש כ-20 דקות.

4בסיר מחממים שמן זית ומאדים לפי הסדר הבא – בצל, שום, גזר וסלרי. מאדים כמה דקות עד לריכוך הירקות ומוסיפים את העדשים והטופו.

5מוסיפים את היין הלבן והשמנת מתוקה, מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט. מבשלים עד להסמכה של התבשיל ומורידים מן האש.

6מסדרים בקערה את התבשיל, מעליו מסדרים את קוביות הסלמון ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il