אוכל
אוכל
דגים

פריקסה ממולא דג קוד מעושן

הפריקסה הטוניסאי הוא טעים בפני עצמו אבל מה קורה כשממלאים אותו בדג מעושן, זיתים ופלפל חריף? חצי שעה עבודה ותגלו בעצמכם

|מאסטר שף| פורסם14:54
פריקסה ממולא של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.7115reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפריקסה:

  • מים

  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1 ק"ג קמח בהיר
  • 50 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח
  • 2 כפות שמן זית

למילוי:

  • 200 גרם קוד לבן מעושן

  • צנוניות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צ'ילי ירוק
  • פלפל שיפקה
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 100 גרם זיתים פרוסים ירוקים חריפים
  • חופן צלפים
  • מלח
  • מיץ לימון
  • יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1הבצק: בקערת מלוש מוזגים את המים ומתחילים בערבוב עדין אליו מוסיפים בהדרגה שמרים, קמח, סוכר, מלח ושמן זית. לשים במשך 10 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 20 דקות.

2בינתיים קוצצים את הדג. פורסים את הצנוניות, מפרידים עלי כוסברה, קוצצים צ'ילי ירוק לפרוסות דקות.

3לאחר שהבצק תפח, מכינים מהבצק כדורים ומניחים על תבנית משומנת בשמן זית. הופכים את הכדורים כדי שהשמן (זית) יהיה משני צדי הכדור. מתפיחים 30 דקות נוספות בתבנית.

4לאחר התפיחה, מכניסים את הבצק לתוך סיר עם שמן חם לטיגון עמוק. מכסים למשך עשר שניות (על מנת ליצור לחות). הופכים את הבצק עד להזהבה.

5מוציאים את הפריקסה למגבת נייר. פותחים את הפריקסה המוכן כמו סנדוויץ', ממלאים בדג, צנוניות, שיפקה, כוסברה, זיתים, צלפים, מעט מלח ומיץ לימון. מגישים עם יוגורט קר בכוס.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il