אוכל
אוכל
דגים

דג אמנון בתנור

מתכון למנה פשוטה וטעימה להפליא של פילה דג אמנון בשמן זית עם שום, פלפלים ובצלים

|תנובה| פורסם05:40
פילה אמנון וירקות אפויים בניר כסף (צילום: דניאל לילה, תנובה)
צילום: דניאל לילה, תנובה
Rating:4.1158reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 יח' פילה מושט
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • בצל אדום קלוף פרוס
  • פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • פלפל חריף קטן פרוס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח ים
  • 4 כפות יין לבן
  • 4 כפות לימון
  • 4 קטעי ניר כסף באורך של 30 ס"מ
  • 4 ריבועי נייר פרגמנט בגודל של מעט יוצר מגודלו של פילה האמנון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מניחים את הדג בקערה עם שמן הזית המלח והפלפל כך שהשמן יעטוף את כל צדי הדג. על משטח העבודה מניחים את ניר הכסף ובמרכזו את ריבוע הפרגמנט מניחים מעל את פילה הדג כשהעור כלפי מטה.

3באותה קערה מערבבים את הירקות ומתבלים, מניחים מעל כל דג מתערובת הירקות ומעל כל זה יוצקים כף יין לבן וכף מיץ לימון.

4סוגרים בסגירה הרמטית את מעטפת ניר הכסף ראשית 2 קיפולים מהצד העליון ואז 2 קיפולים נוספים מכל צד, מניחים על תבנית אפיה שטוחה וחוזרים חלילה על כל 3 הפילה הנותרים.

5אופים כ-20 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il