אוכל
אוכל
דגים

דג סלמון בתנור

נתח עסיסי וצבעוני של דג סלמון, מעוטר ברוזמרין ולימון ומתובל במלח ופלפל ושמן זית

|mako| פורסם16:42
סלמון בתנור, טעימא (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.5100reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • קילו פילה סלמון נקי – חתוך בעזרת סכין ללא שיניים ל-4
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • רוזמרין
  • פרוסות לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מניחים באמצע כל ריבוע אלומיניום בינוני חתיכת פילה סלמון.

3מפזרים מלח ופלפל בעדינות, מזלפים שמן זית, מניחים שתי פרוסות לימון דקיקות ומפזרים עלי רוזמרין (אני אוהבים לנתק אותם מהגבעול).

4סוגרים את האלומיניום מארבע קצוותיו ומהדקים (הסלמון מגיר נוזלים. חשוב לוודא שהנייר סגור הרמטית כי אם הנוזלים יזלגו, הדג יתייבש).

5מניחים את הדגים העטופים בתבנית ומכניסים לתנור לרבע שעה. פותחים בעדינות מלמעלה ובודקים שהדג שינה את צבעו והתקשה קלות. אם לא, מכניסים לעוד שלוש-ארבע דקות.

* חשוב להקפיד לא להשאיר את הדג בתנור יותר מדי, אחרת הוא יתייבש ויאבד את העסיסיות.

>> עוד מתכונים של טעימא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il