אוכל
אוכל
דגים

דניס אפוי בתנור עם עשבי תבלין

הדרך הפשוטה, המהירה והטעימה ביותר להכין דג אפוי בתנור

|מסעדת אוליב ליף| פורסם09:58
דג אפוי בתנור (צילום: nilgun bostanci, Istock)
צילום: nilgun bostanci, Istock
Rating:4.5375reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 דגי דניס במשקל 250 גרם כל אחד

  • 4 ענפי רוזמרין
  • 4 ענפי קורנית
  • 4 גבעולי שמיר
  • 4 גבעולי כוסברה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית

לסלסה

  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות

  • 1 שן שום קצוץ
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג באלכסון, כלומר כ-6 חריצים בדג.

3אל בטן הדג מכניסים רוזמרין, כוסברה, שמיר, קורנית, שום, מלח ופלפל.

4מורחים שמן זית על כל צידי הדג ומתבלים במלח גס.

5מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.

6מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ויוצקים על הדג לפני הגשה לשולחן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il